PAGDER&ASLAN Özel Organize Sanayi Bölgesi

OSBÜK GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşunun (OSBÜK) 12’inci Genel Kurul Toplantısı; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK, milletvekilleri, üst düzey bürokrat, sanayici ve OSB çalışanlarının katılımıyla 24 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya PAOSB adına Yönetim Kurulu Üyemiz Sn.Mehmet YALÇINDERE ve Genel Koordinatör Sn. Hayrettin ALTUN da katıldı.

Bülent KOŞMAZ anıldı
Toplantının açılış konuşmasını yapan OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Cahit NAKIBOĞLU, sözlerine kısa bir süre önce yaşamını yitiren OSBÜK kurucusu ve eski Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Bülent KOŞMAZ’ı anarak başladı. 1961 yılında Bursa’dan başlayarak Anadolu’ya dalga dalga yayılan OSB’ler ile bir zamanlar iğneden ipliğe her şeyin ithal eden ülkemizin bugün üreten Türkiye’ye dönüştüğünü belirten Başkan NAKIBOĞLU, “Büyük Türkiye hayalimizin gerçekleşmesini amaçlayan 2023 ekonomik hedeflerine ulaşmasında en önemli rolü yine OSB’ler üstlenecektir. Biz OSBÜK olarak OSB’lerimizin her zaman yanlarında olmaya, onların sorunlarını paylaşmaya ve çözümü yönünde azami çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bütün OSB’leri OSBÜK çatısı altında güç birliğine davet ediyor, bu hedeflerimiz doğrultusunda, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Fikri IŞIK: Rekabetçi bir reel sektör oluşturulmalı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn.Fikri IŞIK ise konuşmasında, Türkiye’nin organize sanayi bölgeleri açısından dünyaya örnek bir model sunduğunu belirterek, “Artık dünya rekabet ve kalite ekseninde dönüyor. Bizim de yapmamız gereken rekabetçi bir reel sektör oluşturmak” dedi. Türkiye’nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için daha nitelikli üretim yapması gerektiğini ifade eden Sayın IŞIK, şunları söyledi: “Üretim ve sanayide 3 temel önceliğimiz var. Bunlardan biri yerli üretim, ikincisi teknolojik üretim, üçüncüsü de temiz üretim. Sanayici ne kadar temiz üretim yaparsa o kadar iyi rekabet avantajı elde eder. Bunun da en güzel yapıldığı yerler OSB’lerdir.”

PAGDER & Aslan Özel Organize Sanayi Bölgesi’nden öneriler
Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar söz alarak OSB’lerin cazibe merkezi haline getirilmesi için görüş ve önerilerini paylaştılar. Bu bölümde söz alan PAOSB Yönetim Kurulu Üyemiz Sn.Mehmet YALÇINDERE, ertelenen “2023 yolunda güçlü işgücü piyasası” Çalıştayı’nın en kısa sürede yapılmasını desteklediklerini ifade etti. OSB’nin alt yapı çalışmalarının ve katılımcıların yatırım ve işletme amaçlı çalışmalarının teşvik ile desteklenmesini, OSB’de faaliyete geçecek katılımcılara taşınma amaçlı hibe kredi verilmesini söyleyen Sn.YALÇINDERE’nin diğer önerileri de şunlar oldu: “İş Sağlığı ve Güvenliği’ne uygun örnek tesis modelleri geliştirilip yeni OSB’lerinde uygulanmalı ve eski OSB’lerin yasaya uygun hale getirilmesi için projeler geliştirilmeli. Teknik Çalışma Komisyonu altında İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Komisyonu oluşturulmalı. İş Sağlığı ve Güvenliği için projelerimizin takibi yapılarak deneyimlerin paylaşımı sağlanmalı; bu amaçla, sürdürülen OSB Enerji, OSB Çevre ve Eğitim Zirvesi ile birlikte İş Sağlığı ve Güvenliği zirvesi yapılmalı. Katkı koyabilmemiz amacıyla Teknik Çalışma Komisyonlarının çalışma takvimi, üyeleri ve çalışma gündemleri ve raporları sitemizde bulundurulmalı, Faaliyet Raporumuzda bahsi geçen ilgili kurumlarla paylaşılmış Raporların üye OSB’ler ile paylaşılarak görüş ve önerilerin güncellenmesi sağlanmalı.”